Χριστός Ανέστη ! Πάει και το Πάσχα. Για το πότε ήρθε και για το πότε έφυγε καλά-καλά δεν το έχω καταλάβει. Τελικά δεν τα καταφέραμε να ξεφύγουμε κάπου εκτός παρά μόνο χθες διότι ο Χ πετούσε αργά το βράδυ την Κυριακή του Πάσχα. Πρόλαβε όμως να μας φτιάξει τον πατροπαράδοτο οβελία. Ημουν με άδεια όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, έτσι έφτιαξα τα πάντα! Φλαούνες, τσουρέκια, μαγειρίτσα, κοκορέτσι, πασχαλινά κουλουράκια και σπιτικό ψωμί! Ευτυχώς ο καιρός ήταν τέλειος το Πάσχα παρά τις βροχερές μέρες που προηγήθηκαν κι έτσι στήσαμε μεγάλο γλέντι και φαγοπότι έξω στον κήπο όπου μαζευτήκαμε κάπου 30 άτομα - φίλοι και οικογένεια. Από σήμερα ΔΙΑΙΤΑ! Κι'από αύριο πίσω στη δουλειά και τη ρουτίνα.
Christos Anesti! Easter is over and I haven't realised yet how fast it has passed. Finally, we didn't make it to go away for the Easter weekend - except an outing yesterday. That's because CH was flying on Easter Sunday night but he had the time to prepare our traditional ovelias - the roasted lamb on chacoal. I was off work all the Holy Week, so I made all our Easter food like flaounes, tsourekia, mageiritsa, kokoretsi, easter cookies and homemade bread. Fortunately, the weather was perfect on Easter Day after the rainy days before. So, we celebrated in the garden- we were about 30 friends and family. As from today DIET! And from tomorrow back to work and routine.
3 comments:
Εμείς περάσαμε το Πάσχα στο ξενοδοχείο διότι ο Αλκης δούλευε. Είμαστε με φίλους και συγγενείς και τελικά περάσαμε πολύ όμορφα. Χίλια ευχαριστώ για τα κουλουράκια και τις φλαούνες. Είναι όντως πεντανόστιμα!
Χρόνια πολλά Στεφανία μου. Επειδή έλειπα δεν έφτιαξα τίποτε φέτος αλλά περάσαμε τέλεια στην Κέρκυρα. Εννοείται ότι φάγαμε τον αγλέωρα. Από σήμερα δίαιτα!!! Και πίσω στη ρουτίνα.
Χρόνια πολλά κι'από μένα, Στεφανία. Τυχεροί οι φίλοι και η οικογένειά σου με τις πεντανόστιμες πασχαλινές λιχουδιές που τους έφτιαξες. Το Πάσχα το πέρασα στο Γαλαξίδι όπου είχα την ευκαιρία να ξεφύγω για μια εβδομάδα από την πολύβουη Αθήνα. Και για πρώτη φορά ανέλαβα το ψήσιμο του οβελία!
Post a Comment